Stor interesse for fagdag om ernæring hos eldre

Hvordan kan vi tilrettelegge for god, næringsrik mat for eldre? Hva er vanlige utfordringer rundt mat og ernæring for eldre, og hva kan vi gjøre for å hjelpe eldre i risiko på institusjon og hjemme? Det var noen spørsmål som ble diskutert da FOUSAM i samarbeid med de kliniske ernæringsfysiologene i Helse Fonna arrangerte fagdagen «Mat for eldre» på Haugesund sykehus 26. mai 2016. Målgruppen var helse- og kjøkkenpersonell som arbeider med eldre, og arrangementet gikk for fullsatt sal.

20160526_fagdag_ernæring_eldreDeltakerne fikk lære om hvorfor alder er en risikofaktor for underernæring og fikk med seg gode råd om hvilke tiltak som kan iverksettes når matlysten svikter. Fysioterapeut Marianne Fjeldheim belyste sammenhengen mellom det å være fysisk aktiv, og økt matlyst.

Seniorforsker Jan Thomas Rosnes fra matforskningsinstituttet Nofima presenterte hvordan de arbeider med nye måter å lage konsistenstilpasset mat for personer med tygge- og svelgevansker for å bevare smak og farge. Elisabeth Nesheim utfordret i sitt erfaringsinnlegg til å tenke nytt om måltidssettingen ved å fortelle om sitt familiemedlem som arbeidet ute store deler av sitt liv, og var vant til matpakke og termos.

Les hva Haugesunds avis har skrevet om fagdagen:

20160528_haugesunds_avis  Haugesunds avis, 28.05.2016

Presentasjonene fra dagen

 

Om oss

FoU-enhet for samhandling er en felles forsknings- og utviklingsenhet mellom Helse Fonna, Høgskolen på Vestlandet og 18 kommuner i Helse Fonna regionen.

Besøksadresse

FoU-enhet for samhandling
ved Høgskolen på Vestlandet
Bjørnsonsgate 39, 5528 Haugesund
info@fousam.no

Prosjektsøknad

Har du en god idé til et prosjekt eller et utviklingsarbeid du skal i gang med? Send inn en prosjektsøknad. Skjemaet finner du her.